Hol? Térbeli rugalmasság

Hol? Térbeli rugalmasság

A munkavégzés helyét érintő rugalmasság. Tartós vagy ideiglenes munkavégzést jelent, a munkahelyen kívüli, úgynevezett „nem-hagyományos” helyeken. Ebben az esetben a munkavállaló dönti el, hogy helyileg hol dolgozik.

  • A távmunka a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen rendszeresen folytatott olyan tevékenység, amelyet IT- eszközzel végeznek, és eredményét elektronikusan továbbítják.
  • Bedolgozói munkaviszony, önállóan végezhető munkára létesíthető, amelyre a felek a munkabért kizárólag teljesítménybér formájában határozzák meg. A munkáltató az alkalmazható technológiát és a munkavégzés módját szabhatja meg.
  • Ingázók - A vállalkozások a megfelelő munkaerő megtalálásához, kénytelenek a telephelyüktől távolabb élő dolgozókat is keresni. Ingázásról beszélünk, ha a munkavállalók elhagyják a települést, ahol laknak és egy másikba utaznak, hogy elvégezzék a munkájukat.
  • Munkaerő-kölcsönzés, amelynek keretében a kölcsönbeadó a vele kölcsönzés céljából munkaviszonyban álló munkavállalót ellenérték fejében munkavégzésre a kölcsönvevőnek ideiglenesen átengedi.